1,4 miljoner bilar med krockkuddar från Autoliv återkallas

  Samtidigt som världens blickar är vända mot japanska Takata och deras livsfarliga krockkuddar kommer det information om att 1,43 miljoner bilar ska återkallas på grund av felaktigheter i krockkuddegardiner från svenska Autoliv. Det är i modellerna Toyota Prius (tillverkningsår 2008-2012) och Lexus CT som det har uppmärksammats att dessa plötsligt delvis kan blåsas upp när bilen står parkerad och oanvänd ett tag samtidigt som yttertemperaturen växlat kraftigt. Inga skador och eller olyckor ska ha registrerats till följd av felet.

Autolivs talesperson, Thomas Jönsson, säger till Reuters att det rör sig om ett Toyota/Lexus-specifikt problem. Just denna typ av krockkuddegardin används i fler bilmodeller men där har inga indikationer på problem noterats.

Autoliv är försäkrade mot händelser likt denna och…