BMW och Puma gör avancerad sko tillsammans

BMW kommer från tyska delstaten (förbundslandet) Bayern. Det gör även sportklädestillverkaren Puma. Med tanke på deras geografiska närhet till varandra har de nu slagit sina klocka huvuden ihop, något som mynnat ut i en avancerad sportsko – Puma X-Cat Disc.

Tillsammans med BMW designstudio Designworks har Puma utvecklat en sko som inspirerats av BMW:s konceptbil Gina Light Visionary Model från 2008. Likt konceptbilen är skon klädd med ett avancerat tyg över ett metallskelett. Som kronan på verket är skon försedd med Pumas disksystem som började utvecklas 1991. I stället för konventionella skosnören finns en vridplatta på tungan som stramar åt, eller öppnar upp, runt foten när den vrids åt det ena eller andra hållet. Den senaste versionen av disksystemet utgörs endast av fem delar och sägs inte påverka vikt eller komfort.

BMW Gina Light Visionary Model

BMW:s konceptbil från 2008 som gett inspiration till…