Mercedes-AMG GT tappar taket – vi har bevismaterialet

  

SLS AMG fanns både som coupé och roadster. ”Ersättaren” Mercedes-AMG GT ska endast finnas i coupéutförande, eller? Vid premiären för snart två år sedan skakade Mercedes på huvudet när frågan om en roadster fördes på tal. Men vi har här bildbevis på att det bara var snicksnack från Mercedes sida – de utvecklar nämligen en taklös Mercedes-AMG GT Roadster.

I vänsterfilen på Autobahn dök det plötsligt under gårdagen upp en Porsche 911 Cabriolet som följdes av en maskerad Mercedes-AMG GT… Roadster. Baktill syns tygsuffletten tydligt.
Tydligt är det också att Mercedes mäter den mot just Porsche 911 Cabriolet.

Mercedes-AMG GT Roadster lär dyka upp, förmodligen under 2017, i två utföranden. Dels AMG GT Roadster och dels AMG GT S Roadster, det vill säga med biturbo-V8 på 4,0 liter i båda men med 462 hästkrafter i den ena…