Volvo-chef: ”Volkswagens fusk har varit en känd hemlighet i många år”

I veckan har det varit motorjournalisterna från Australiens tur att provköra Volvo S90 i Spanien. Australiensisk media fick därför under onsdagen (tisdag för oss) en pratstund med några av Volvos representanter på plats och när samtal fördes med Kent Falck, ansvarig för utvecklingen av framtida bilmodeller på Volvo, kom ämnet in på dieselmotorer, USA och Volkswagens fusk som numera går under namnet dieselgate.

Enligt Volvos Kent Falck var dieselexperter hos olika konkurrerande biltillverkare misstänksamma till hur Volkswagen kunde klara av USA:s stenhårda utsläppskrav samtidigt som de själva inte lyckades med det.

– Vi har samma leverantörer, vi har Bosch, vi har Denso, vi arbetar med samma partners, så vi vet att tekniken inte finns. Jag har känt till det här i sju år, säger han till australiensisk media.

På frågan om Volkswagen dieselfusk var en ”känd hemlighet” svarar han…