Mazda MX-5 för finsmakaren

Är du sugen på en Mazdas MX-5 men tycker att den är lite väl vanlig på vägarna så kanske bilen här kan vara ett alternativ. Under detta skal, vackert eller ej är upp till betraktaren att avgöra, döljer sig teknik från förra generationen av Mazdas lilla roadster. Det betyder en tvåliters radfyra på 158 hästkrafter och en av de mest uppskattade växellådorna i modern tid. Automatlåda finns som tillval.

Mitsuoka Roadster, som bilen heter, är nästan 4,6 meter lång, 70 centimeter längre än Mazda MX-5. Dessa centimetrar har som synes lagts framför A-stolpen och längst fram på plastkarossen har man monterat strålkastare från Mini.
Invändigt är donatorn tydligare, i huvudsak är det logotypen i ratten som skiljer sig liksom att man valt att ta bort startknappen.

mitsuoka roadster mazda mx-5

Invändigt avslöjas donatorn Mazda MX-5 tydligt.

Mitsuoka Roadster marknadsförs som modern teknik i ett klassiskt skal men…