Galen rally-Corvette till salu

Drömmer du om såväl en muskel- som rallybil men har svårt att få ekvationen att gå ihop? Lugn, på lördag har du lösningen, då auktioneras bilen här ut av Artcurial i Le Mans.
Chevrolet Corvette är kanske inte den första bilen man tänker på när det nalkas rally, men det gjorde Tachyon Engineering från Nederländerna. En Corvette av 1966 års modell införskaffades som grund för att ta sig an East Africa Safari Rally, ett event för klassiska bilar som uppfyller FIA GTP2-specifikationen.
Egentligen började projektet 1963 då en division inom General Motors utvecklade en lättviktsversion av Corvette, vid namn Grand Sport, för att delta i banracing mot bilar som Ferrari 250 GTO. Projektet blåstes dock av och ritningarna blev liggande.

Chevrolet Corvette Grand Sport rally

Tachyon Engineering, som fick licens på att bygga bilar efter specifikationerna 2011, valde alltså att utveckla en rallyversion och plöjde ner 340 000…