Polisen har gripit många bildelstjuvar

Tidigare i år presenterades statistik som visade att antalet bildelsstölder i Sverige har ökat med 85 procent sedan 2011. Största delen av ökningen står 2015 för och anledningen är att bilarna har blivit allt svårare att stjäla, något som fått tjuvarna att fokusera på dyra delar som exempelvis navigatorer, rattar, krockkuddar och xenonstrålkastare. Sett enbart till årets fyra första månader stals nämnda delar vid 1 459 tillfällen runt om i Sverige, fördelade på Stockholm (983 stöldtillfällen), Västra Götaland (280), Skåne (117), Jönköping (31), Halland (27) samt Östergötland (21).
Stöldtillfällena under dessa fyra första månader av 2016 är lika många som under hela 2015. Med andra ord ökar antalet stölder explosionsartat. Skadekostnaderna för januari till och med april uppgår till nästan 109 miljoner kronor vilket kan jämföras med drygt 104 miljoner kronor för…