Hem Vi Bilägare Mercedes söker patent på däckdusch

Mercedes söker patent på däckdusch

Tyska biltillverkaren Mercedes moderbolag Daimler har skickat in en patentansökan i Storbritannien gällande en apparat som kan spreja vätska på fordonets däck. Det är nyhetssajten Motorauthority som tagit del av ritningen som illustrerar tre duschmunstycken som sprutar vätska på däcken från olika vinklar.

Enligt Motorauthority är systemets främsta uppgift att smälta snö och is. Att använda uppfinningen för att kyla av däck skulle vara en mer avancerad uppgift som kräver värmeövervakning, enligt Daimler. Apparaten samlar regnvatten från fordonet bakre vindruta, därför ska bilägaren slippa momentet att fylla på vätska.

Diskutera: Vad tycker du om uppfinnningen?

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera