Kia Optima Sportswagon – tre snabba från provkörningen

Hej Erik, hur är det att köra Optima Sportswagon i München?
– Det är intressant. Det här är nämligen en väldigt viktig bil för Kia i Europa. Kombibilar i mellanklassen säljer stort här och Kia har inte haft någon konkurrent fram till nu. Märkligt men sant. Nya Optima är väldigt svår att utseendemässigt skilja från den gamla men allt är nytt. Bortsett från motorerna. Storsäljaren lär bli 1,7-litersdieseln med 141 hästkrafter och den är allt annat än toppmodern. Varför Optima inte kan få den nyare 2,0-litersdieseln från Sportage är en gåta som jag ska försöka få svaret på.

Kia Optima Sportswagon

Är Optima en laståsna eller en livsstilskombi?
– Varken eller, eller både och. Den är 485 centimeter lång och lastar mellan 553 och 1 686 liter bagage. Det är ganska konkurrenskraftigt. Den betydligt längre Volvo V90 lastar ungefär lika mycket. Optima kan visserligen inte slå Passat som rymmer…