Audis elektriska flaggskepp kommer 2020

Audis toppmodell A9 e-tron, med enbart eldrift, kommer i produktion 2020. Den kommer ingå i en serie av tre eldrivna bilar från märket. De andra två är en småbil och en suv, det vill säga en ersättare till dagens A3 e-tron och något i stil med konceptet e-tron quattro.

A9 e-tron kommer inte att dela plattform med Porsches elbil Mission E som många spekulerat i utan baseras på ovan nämnda suv som förmodligen får namnet Q6 e-tron. A9 e-tron kommer sannolikt få samma drivlina vilket innebär en motor som driver framhjulen och två mindre som driver bakhjulen med en möjlighet att toppa effekten från 429 till 496 hästkrafter. A9 e-tron kommer att ha så kallad torque vectoring-teknik som portionerar ut kraften till drivhjulen i två lägen: för normal eller sportig körning.

När det gäller autonom körning ska A9 e-tron ligga i framkant och vara av level 4-typ. Bilen ska få en räckvidd…