Hem Vi Bilägare Bilfrågan: Vilket däck är tyst?

Bilfrågan: Vilket däck är tyst?

Vilka sommardäck bör jag välja med tanke på vägljudet? Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag är ägare till en Kia Cee´d SW som behöver nya sommardäck. Vilka bör jag välja med tanke på vägljudet som är störande. Nuvarande däck är Hankook. Jag har underredsbehandlat bilen och även ”fyllt” i alla utrymmen som kan tänkas ge resonans. Det har hjälpt något. Tacksam för en rekommendation för val av däck, priset är inte avgörande.

Lennart Eriksson

Svar:

Är det bara låg ljudnivå du är ute efter kan vi rekommendera något av Bridgestone Turanza, Goodyear EfficientGrip Performance, Michelin Primacy, Nokian Hakka Green 2 eller Pirelli Cinturato P7. Samtliga fick en fyra på en femgradig skala för sin bullernivå i vårt senaste däckstest. Inget däck fick högsta betyg.

Det är dock inte säkert att nya däck gör bullernivån i din Kia Cee´d märkbart lägre. Under flera tester har vi konstaterat att Kian är en bil som släpper in mer vägbuller än de flesta andra modeller.

Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Prioriterar du bullernivåer när du köper däck?

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera