Skoda Kodiaq officiell – stark som en björn

Skoda Kodiaq är tjeckernas första rejäla suv (förlåt Yeti) och i dag har den haft världspremiär inför publik i Berlin. Teknikens Värld Marcus Nyberg är på plats för att beskåda det hela och han kommer inom kort att rapportera hem, både till webben och tidningen. Där får kommer du att få exklusiv information som du inte hittar någon annanstans.

Kodiaq är ingen bjässe på utsidan, även om det kanske ser så ut på bilderna. Med 469,7 centimeter på längden är den exempelvis 16 centimeter kortare än Superb Combi och drygt 25 centimeter kortare än Volvo XC90. På bredden mäter den 188,2 centimeter och på höjden 167,6 centimeter, alltså nästan 13 centimeter smalare och exakt tio centimeter lägre än XC90. Ändå är den, sett till lastvolymen rymligare än både Superb och XC90. Mellan 720 och 2 065 liter (sistnämnda med fällt baksäte) ryms i Kodiaq vilket kan jämföras med Superbs…