Volkswagen Up sensommarens raket i Sverige

Nybilsförsäljningen i Sverige fortsätter att vara het. I augusti registrerades 27 316 nya personbilar vilket är en ökning med 1,6 procent jämfört med samma månad föregående år. Siffran gör årets augustimånad till den starkaste någonsin.
Hittills i år, januari till och med augusti, har 239 104 nya bilar registrerats, en ökning med 9,2 procent från förra årets 219 000 bilar. Det ser med andra ord ut att 2016 är på väg att bli ett nytt rekordår.

Dieselbilarna, som fick ett uppsving i Sverige för några år sedan och utgjorde majoriteten av alla sålda bilar, tappade sin tätposition under förra månaden. Dieselbilarnas registreringssiffror sjönk med 12,1 procent i augusti och andelen uppgick till ”endast” 48,3 procent. I augusti förra året var andelen 55,8 procent.
Hittills i år ligger dieselbilsandelen på 53,5 procent, 5,1 procentenheter lägre än motsvarande period 2015.