Hem Vi Bilägare Nu är Kodiaq här

Nu är Kodiaq här

Nu har Skoda premiärvisat nya SUVen Kodiaq.

Skoda Kodiaq är 4 697 millimeter lång, 1 882 millimeter bred, 1 676 millimeter hög och har en hjulbas på 2 791 millimeter. Vikten hamnar mellan 1 452 och 1 540 kilo beroende på motorval och fyrhjulsdrift. Fem motoralternativ erbjuds, två dieslar och tre bensinmotorer, med mellan 125 och 190 hästkrafter. Motorerna kan kombineras med tre olika växellådor; sexväxlad manuell; sexväxlad automat eller, för första gången i Skoda, sjuväxlad automat.

Inredningen är i princip helt ny och infotainmentsystemet är förstås modernt och kommer bland annat med Google earth, Google street view och är anpassat för Apple car play, Android auto och Mirrorlink. Lastutrymmet är rejält tilltagett, 720 liter eller 2 065 liter med fällda säten. Det går att välja till en extra sätesrad och därmed göra Kodiaq sjusitsig, hur mycket lastutrymme som då försvinner redovisades inte i samband med offentliggörandet.

Naturligtvis är Kodiaq utrustad med det senaste i säkerhet och bland annat finns det ett hjälpsystem för att backa med släp och autobroms vid backning. Kodiaq blir också den första bilen från Skoda som utrustas med Area View, det vill säga vidvinkelkamera som ger en 180 graders bild på displayen när det behövs.

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Kodiaq?

Kommentarer

#1
2016-09-02 10:46

Inte är den vacker men det är inte några av VW kocernens produkter.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera