Audi visar självflygande bil tillsammans med Italdesign och Airbus

Det blir allt trängre på våra gator och trots högre skatter, biltullar och annat som tömmer plånboken allt snabbare frigörs inte mer plats längs våra transportleder. Några meter (ganska många om vi ska vara mer noggranna) ovanför asfaltsytan är det däremot fritt fram i alla väderstreck. Men där håller ingen till – ännu. Det kan bli ändring på det i framtiden då flertalet företag arbetar med att ta fram flygande bilar som fungerar för allmänheten. Vi har skrivit om flygande bilar flertalet gånger under åren och senast har det handlat om Volvos ägare Geely som satsar inom området efter att de köpt upp amerikanska flygbilsföretaget Terrafugia.

Pop.Up Next

En elbil och en drönare. Tillsammans utgör de ett flygande transportalternativ för allmänheten – i framtiden. Eventuellt.

Även Audi är nyfikna på tekniken, att lyfta upp persontransporten en nivå – från asfaltsytan. På…