Brabus sätter klorna i Aston Martin DB11

Aston Martins flaggskepp DB11 finns med V12-motor på 5,2 liter och 608 hästkrafter. Sedan i somras finns den även med en V8-maskin under huven, då handlar det om 4,0 liter och 510 hästkrafter. Den är ungefär en billig småbil billigare i inköp än V12-versionen.
V8:an i DB11 är Mercedes motor som finns i flera av märkets AMG-modeller. Med andra ord upplagd för Brabus att ge sig på en bil utanför Daimler-koncernen.

Brabus Startech Aston Martin DB11

Tyska trimfirman Brabus, experter på att ge Mercedes modeller väldigt många hästkrafter, och deras dotterbolag Startech har också gett sig på DB11:an med V8.
När Brabus satt tänderna i V8:an lämnar maskinen ifrån sig 610 hästkrafter och 800 newtonmeter. Siffrorna är inte bara högre än de i standardmotorn utan också mer än DB11:ans V12:a som alltså har 608 hästkrafter och 700 newtonmeter.

Brabus Startech Aston Martin DB11

Står det Brabus på en motor vet man två saker… att det är en…