Polestar 1 nu i Europa – orderböckerna öppnar

Det var i höstas som Polestar, numera ett eget märke men under beskydd av både Volvo och Geely, presenterade märkets första modell 1. En 4,5 meter lång laddhybrid i 2+2-sitsigt coupéutförande med sammanlagt 600 hästkrafter och 1 000 newtonmeter plockade ur två elmotorer som samarbetar med erkänt duktiga Volvos 2,0-litersfyra. Fina siffror som imponerar, dock inte lika mycket som specifikationerna för batteripaketet och vad de är kapabla till. 34 kWh är betydligt mer än någon annan laddhybrid som rullar på vägarna runt om i världen i dag, något som också syns i den deklarerade räckvidden – 15 mil på elektricitet (på papperet ska tilläggas).

Polestar 1

Polestar 1 avtäcktes inom lyckta dörrar i höstas. Nu står den utställd på bilsalongen i Genève i en egen Polestar-monter. Det är inte bara första gången som bilen rör vid europeisk mark i utställningsskick, det är också…