Range Rover piskade Ferraris rekord upp för bergsväg

Kommer du ihåg för en månad sedan där vi fick se en Range Rover Sport P400e klättra upp för 999 trappsteg högst upp på berget Tianmen Shan i Kina? Klättringen var imponerande men inte den enda imponerande klättringen upp för berget som Land Rover gjorde med Range Rover Sport.
För att komma till den 999 trappsteg långa trappan till ”himlens port” måste man köra en 1,13 mil lång väg innehållandes 99 kurvor, många av dem 180-gradersböjar.

Det är denna väg som Range Rover Sport SVR (alltså värstingversionen av modellen) har klarat av på en ny rekordtid. I förfjol körde en Ferrari 458 Italia (se filmen nedan) med italienska racerföraren Fabio Barone Mihaela bakom ratten upp för vägen på 10 minuter och 31 sekunder. Det belönades med ett ”China Speed World Record”, alltså inte ett kinesiskt rekord utan ett världsrekord i Kina.

Nu är Ferrarins rekord pulveriserat, som vi ser i filmen…