Urus en fullträff för Lamborghini

I början av december i fjol var det så dags. Efter många år av konceptbilar, spekulationer, dementier – och så vidare – drogs till slut skynket av Lamborghini Urus, märkets första suv sedan 1980-talsmodellen LM002.

Lamborghini förväntade sig ett varmt och positivt mottagande, men inte i den omfattning som de upplevt sedan avtäckningen. Enligt företagets vd Stefano Domenicali har antalet beställningar vida överstigit deras vildaste fantasier.

Det intressanta för Lamborghini är att de med Urus har lyckats nå ut till en helt ny skara människor. 70 procent av beställarna är nämligen helt nya Lamborghini-kunder, och många av dem är kvinnor, till skillnad mot köparna av Lamborghinis övriga modeller.

Lamborghini Urus 2018

Lamborghini Urus har en ingångspris på motsvarande 1,7 miljoner kronor. Hög prislapp, men det hindrar inte beställarna att plocka på extra godis för i genomsnitt 330 000 kronor.