Audi börjar testa e-bensin – framtidens bränsle

Tre gamla bränslen i nya former; e-bensin, e-diesel och e-gas. Audi tillsammans med partners har lagt ned åtskillig forskning på de mer eller mindre klimatneutrala bränslena som vi tidigare berättat om här på teknikensvarld.se (klicka på respektive länk i inledningen).

Nu har man kommit så pass långt att samarbetspartnern Global Bioenergies har levererat en första större sats e-bensin om 60 liter till Audi som nu ska genomföra tester av bränslet. I en testmotor ska förbränningsprocessen och utsläppen analyseras.

– Det nya bränslet har som alla Audi e-bränslen många fördelar. Det är inte beroende av råolja, det är kompatibelt med befintlig infrastruktur och erbjuder ett möjligt slutet kretslopp för koldioxid, säger Reiner Mangold, Head of Sustainable Product Development vid Audi.

E-bensinen framställs alltså utan råolja och innehåller varken svavel eller det…