Hem Teknikens Värld ”F1-förarna har kort minne”

”F1-förarna har kort minne”

Enbart tre motorer blir en utmaning…

Toro Rosso räknar med att Honda behöver göra taktiska motorbyten under 2018

Nytt för i år är att endast tre tillgängliga motorer finns för respektive förare. Detta kommer inte som någon överraskning för någon och är absolut något som motortillverkarna tagit höjd för när de byggt sina ”power units” inför säsongen 2018.

Trots detta börjar det surras om taktiska motorbyten under säsongen där bl a Toro Rosso närmast räknar med att Honda kommer bli tvungna till det under året då effekten, enligt Franz Tost, går ner ju längre in i motorns liv du kommer vilket kan göra att ett taktiskt byte med vidhängande bestraffning ändå kan betala sig.

Det är kanske inte så konstigt heller att Franz Tost har synpunkter på att endast tre motorer får användas, han sitter trots allt med den motor (Honda) som haft…