Nya Subaru Forester träder fram

Nya Toyota RAV4 kommer att möta tufft motstånd redan på salongsgolvet. Samma dag, den 28 mars 2018, och på samma plats, bilsalongen i New York, gör nämligen även nya Subaru Forester debut. De båda japanska suv-modellerna är därmed tajtare än någonsin. När nuvarande generationer presenterades i slutet av 2012 skiljde 28 dagar dem åt.

Subaru har skickat ut en första bild på nya Forester som egentligen inte säger allt för mycket. Det vi ser är höger bakljus och att det är format ungefär som på nya Impreza men med mjukare utsida. Ljussignaturen är däremot mer eller mindre identisk. Bakljuset mer tillplattat och utdraget är den höga enheten som sitter på dagens Forester.

Subaru Forester 2,0DIT XE Lineartronic X-Mode

Dagens Forester är på väg mot sin pension.

Nya Forester kommer att byggas på samma plattformsarkitektur som nya Impreza och XV (provkörning på länken), det vill säga SGP-plattformen där bokstäverna står…