Cadillac CT6 V-Sport presenterad – 557 hästkrafter

För tre år sedan presenterades Cadillacs nya flaggskepp CT6 som ska konkurrera med bland annat Mercedes S-klass. Strax innan den europeiska lanseringen hösten 2016 var vi dessutom iväg och provkörde den – och vi blev imponerande.

Nu har modellen fått en ”powerboost” för att matcha exempelvis Mercedes AMG-bilar i klassen. På bilsalongen i New York står nu Cadillac CT6 V-Sport utställd. Under huven finns en nyutvecklad twinturbo-V8 på 4,2 liter med hela 557 hästkrafter och 850 newtonmeter (en variant med ”bara” 507 hästkrafter kommer senare).
Cadillac är stolta över motorn som innehåller några annorlunda lösningar för att få den extra kompakt med låg vikt.

Cadillac CT6 V-Sport 2019

Tyvärr berättar inte Cadillac hur vass denna 518,4 centimeter långa lyxlimpa med kraft är. Däremot att drivlinan är komplett med en tiostegad automatlåda och fyrhjulsdrift samt att bilen är utrustad med det mesta…