Rimac C_Two nästan slutsåld – på bara tre veckor

Rimac C_Two bjuder på hiskeliga prestandasiffror: 0-100 kilometer i timmen ska klaras av på 2,0 sekunder, 0-160 ska gå på 4,3 och toppfarten anges till 412 kilometer i timmen. Bilen har en elmotor vid varje hjul och producerar totalt 1914 hästkrafter. Batteriet är på 120 kWh och ska räcka till 65 mils körning enligt Rimac själva.
Dessutom erbjuder superbilen autonom körning på level 4-nivå.

Att köpa superelbil kostar dock en slant. Rimac C_Two går på 1,5 miljoner pund, vilket i runda slängar innebär 17,6 miljoner svenska kronor. Prislappen verkar emellertid inte avskräcka intressenterna. 150 bilar ska byggas och enligt Rimac själva är modellen nästan slutsåld – bara tre veckor efter debuten på Genèvesalongen. Dessutom verkar inte köparna vara rädda för att bocka för lite extra tillval.
Enligt Kreso Coric, säljchef på Rimac, som talat med Autocar, lägger den…