Karlmann King – suvarnas kung

Suven har kommit för att stanna och med det tar sig segmentet ut på nya marker och till avdelningen suvar med det lilla extra hör kommande modeller som Lamborghini Urus och Rolls-Royce Cullinan.

Men den som suktar efter än brutalare doningar och inte räds mindre kända varumärken kan slå till på Rezvani Motors Tank, som vi tidigare skrivit om, eller varför inte Karlmann King – en bil som i all fall borde få Batman (Läderlappen om man så vill) intresserad.

Bilen mäter 599 centimeter på längden, 248 i bredd och även 248 centimeter på höjden och har ett axelavstånd på 369 centimeter och till grund står Fords modell F-550.

Karlmann King

Motorn är en V10 på 6,8 liter och 365 hästkrafter som är kopplad till en sexstegad automatlåda och ger bilen en topphastighet på 140 km/h. Axlarna må vara stela men ackompanjeras av luftfjädring. Fyrhjulsdrift är standard liksom ventilerades skivbromsar…