Aston Martin presenterar monstertruck

Allt fler lyxbilsmärken väljer att satsa på suvar, men i väntan på kommande DBX har Aston Martin tagit fram ett ännu värre högbygge: säg hej till monstertrucken Project Sparta!

Enligt Gaydon-märket har Project Sparta utvecklats sida vid sida med DBX och ska bara byggas i ett enda exemplar. Tanken är att det nya monsterbygget ska tävla i Monster Jam-serien redan under nästa år.
Vem som kommer att tygla spartanen? Ingen mindre än trefaldige Le Mans-vinnaren Darren Turner.

”Att vinna Le Mans 24-timmars förra året var en riktig upplevelse, men när jag hörde om den här möjligheten kunde jag inte säga nej. Jag hoppas grabbarna radar upp ett stort urval bilar som jag kan trasa sönder, för jag är säker på att den här monstertrucken kommer att göra jobbet”, säger Turner i ett pressmeddelande.

Uttalandet kan ses som en nickning till vad som ruvar under huven på Project Spartan,…