Skodas tredje suv får premiär i Genève 2019

Den nya suven, som än så länge inte har något namn, kommer att byggas på Volkswagenkoncernens MQB A0-plattform och därmed bli plattformssyskon med Seat Arona och kommande Volkswagen T-Cross.
Angående den nya suvens design ska många drag hämtas från konceptbilen Vision X Concept som visades på årets Genève-salong.

Och på tal om Vision X Concept: enligt Skodas vd Bernhard Maier, som citeras av motorsajten Automotive News, arbetar man just nu för att den nya modellen även ska erbjudas med samma typ av hybridteknik som konceptbilen.

Drivlinan i Vision X är som bekant en blandad historia och kombinerar både bensin, gas och eldrift. Hjärtat är en 1,5-litersmaskin från Volkswagens TSI-program som har förvandlats till en G-Tec-motor – det vill säga den kan köras på antingen bensin eller gas. Bensin/gas-motorn driver framhjulen.
Därtill har Vision X även två elmotorer där den ena…