Hem Teknikens Värld Red Bull vill begränsa Mercedes ”partymode”

Red Bull vill begränsa Mercedes ”partymode”

Partymode förstör festen?

Har Lewis Hamilton och Mercedes för stor fördel av sitt påstådda ”partymode” på motorn?

I förra lördagens kval blev det för de flesta väldigt uppenbart vilken marginal Mercedes fabriksteam har på på sina motorer när det krävs. Det är numera en allmän uppfattning i depån att Mercedes har sitt s k ”partymode” att använda på motorerna för att få de extra hästkrafterna som verkligen gör nytta det kunde vi alla se nere i Melbourne.

Självklart är det upp till varje tillverkare att bygga en så bra motor som möjligt och använda dess effekt efter bästa förmåga och behov. Samtidigt tycker jag att en kvalinställning på motorn, som den Mercedes tycks ha, devalverar förarens prestation en aning och jag tror faktiskt även Lewis Hamilton börjar tycka det är lite besvärande att hans överlägsenhet över…