Nya Toyota RAV4 officiell – fakta och bilder

Femte generationen Toyota RAV4 har presenterat sig, nästan sex år efter ”fyrans” entré. Precis som flertalet andra Toyota-modeller de senaste åren, exempelvis Prius, Auris, Camry och C-HR, bygger nya RAV4 på TNGA-plattformen, alltså Toyotas nya arkitektur (bokstäverna står för Toyota New Global Architecture). Plattformen, som är av det flexibla formatet, används även av Lexus men går då under ett annat namn. I RAV4-fallet handlar det om TNGA K-plattformen, det vill säga en större variant av TNGA C som underbygger exempelvis Prius och C-HR.

Nya RAV4 mäter exakt 4 600 millimeter från för till akter. Den är därmed fem millimeter kortare än föregångaren. Men axelavståndet har vuxit med 30 millimeter till 2 690 millimeter vilket betyder att överhängen fram och bak har kortats ned. Toyota lovar ett rymligare och bekvämare kupéutrymme tack vare de extra millimetrarna mellan…