Toyota Camry återkallas på grund av för stora kolvar

Vanligtvis skriver vi inte om återkallelser av modeller som enbart berör den amerikanska marknaden, men denna gång känner vi oss tvungna att göra ett undantag då det rör sig om en minst sagt annorlunda fadäs. Vi har tidigare listat återkallelser gjorda på märkliga grunder, och återkallelsen i denna artikel skulle lätt ha gjort sig förtjänt av en plats på den listan (som en liten aptitretare på en av listans mer framträdande konstigheter: Ford Pinto, bensintank, placering, stötfångare).

Toyota Camry 2018 motor

Nya Toyota Camry lanserades i mitten av 2017 och nu tvingas den japanska biltillverkaren att återkalla 1 730 exemplar i USA. Anledningen till återkallelsen är kolvarna, diametern på dessa är nämligen för stor. De går förvisso ned i cylinderloppen men inte på det vis det är tänkt.
Enligt Toyota ska dessa felaktiga kolvar kunna leda till att motorn går grovt, att mer avgaser genereras, att…