Bilfällan vid Slussen har blivit film

Ombyggnationen av Slussen är ett gissel för såväl stockholmare som turister. Nu har emellertid eländet blivit underhållning i form av en kortfilm gjord av dokumentärfilmaren Johan Palmgren.

Centralt i filmen är de så kallade spårviddshindren som finns vid Slussplan i anslutning till Skeppsbron som ska hindra personbilar från att ta vägen men låta bussar passera. En del bilister missar dock skyltarna eller väljer att chansa, ofta med ett skrapat underrede, punktering och tutande bussar som resultat. På Skeppsbron finns i dag fem varningsskyltar på vägen mot hindren.

Incidenterna har naturligtvis uppmärksammats av förbipasserande och blivit lite av ett folknöje, både ”live” och per sociala medier men i Johan Palmgrens film ser vi även att folk inte tvekar till att hjälpa bilister som har kört fast – vilket även gäller filmaren själv.

Blå gången i Slussen under rivning.

Blå gången i Slussen under rivning….