Nya Subaru BRZ och Toyota GT 86 kommer 2021

2012 släppte Subaru och Toyota var sin sportbil som i grunden var en och samma sportbil. Små olikheter gav dem BRZ respektive GT 86 som andas samma luft men ändå har olika karaktärer. Nu är de båda till åldern komna och det är dags för en generationsväxling.
För snart två år sedan bekräftade Toyotas chef i Europa att en ny GT 86 kommer, då snackades det om 2019. Hur det blir med en ny BRZ har vi egentligen inte hört något specifikt om, men det gör vi nu.

Subaru BRZ

Enligt japanska JapanTimes, som förlitar sig på sina källor, kommer både BRZ och GT 86 i helt nya utföranden runt 2021, två år senare än tidigare spekulationer. Enligt dem kommer de båda modellerna att få större motorer – 2,4 liter i stället för dagens 2,0 liter. Det innebär sannolikt mer kraft än de 200 hästkrafter som modellerna i dag skickar till bakhjulen.
Dagens GT 86 och BRZ har låg tyngdpunkt och ger krispiga…