Provkörning av Opel Insignia Sports Tourer 2,0 GSi

Thorstein Weigl

Vissa saker glömmer man aldrig. Som den vita Opel Manta GSi jag ägde i slutet av 1980-talet. Än mer så att jag sålde den för i runda slängar 15 000 kronor, mer var de inte värda. Då. I dag finner du dem knappt, gör du det kostar de skjortan. Poff, där försvann min pensionsförsäkring.

Det som är lite konstigt med Opel Insignia GSi är att motorerna som återfinns i dem även finns i standardversionerna av GSi. Det gäller både denna 2,0 CDTi och den motorstarkare 260 hk bensinmotorn, som dock inte ska tas in till Sverige. Lite konstigt tycker jag, speciellt i dessa dagar då diesel kanske inte är dagens smak och de tappar i försäljningsstatistiken eftersom ingen vet vad som kommer att ske med dieselbilar i framtiden. Får de överhuvudtaget ens köras i stadstrafik? Opel Sverige försvarar sig med att det är många som fortfarande vill ha…