21 veteranbilar funna efter 40 år – säljs på auktion i Kungsängen

Bilden har ingenting med texten att göra, förutom att Volvo PV 444 är en av modellerna som säljs på auktionen.

Två privatpersoner har ärvt samlingen av bilar, som nu har stått instängda i mer än 40 år. Den långa förvaringen i ladan har inte gjort bilarna gott. Smältvatten har tagit sig in på vårarna och på väggarna syns det att vattendjupet, åtminstone någon gång, har varit flera decimeter. Inuti flera av bilarna frodas luddigt mögel, rapporterar tidningen Klassiker som har varit på plats.

Skroten var aldrig något alternativ. Några av bilarna är kanske värda att renovera, medan många andra är att betrakta som reservdelsbilar. Därför blir det nu auktion. En gammal hederlig sådan, där det krävs att du är fysiskt närvarande. Försäljningen sker på Frölunda Gård i Kungsängen den 21 april, med visning från klockan 10 och auktionsstart…