Nya Ford Focus officiell – även Kombi och Active

Dagens Ford Focus har börjat bli till åren. Den har tappat något försäljningsmässigt men lyckades ändå under 2017 bli världens åttonde mest sålda bilmodell med knappt 672 000 exemplar. Att den står sig så pass bra fortfarande beror till stor del på alla varianter som finns av modellen, samt att den så klart säljs på väldigt många av världens marknader. Att den dessutom moderniserades under 2014, fyra år efter att generationen släpptes, gör också sitt till.

Men i dag känns nuvarande Focus ganska utdaterad i jämförelse med många konkurrenter. Därför har Ford filat på en helt ny generation de senaste åren, en generation som i dag presenteras – inte bara i femdörrars halvkombiutförande utan även i kombiutförande samt i den nya modellvarianten Active som ska tåla lite tuffare tag.

Ford Focus Active 2019

Nya Ford Focus i Active-utförande.

Nya Focus är enligt Ford designad utifrån…