Sverigepremiär för nya Subaru Impreza

Martin F Persson

Modellnamnet Impreza kan faktiskt se som klassiskt. Debuten skedde 1992 då Subaru lanserade modellen som var snäppet mindre en Legacy och som formades till en rallyjärn för att ta sig an det nya WRC-reglementet.

Med tre konstruktörs- och förartitlar för Impreza blev Subaru inte bara synonymt med fyrhjulsdrift och boxermotorer utan även rallyframgångar.

Den 20 april är det dags för generation fem av Impreza att ta sig an de svenska saluhallarna och det med ett utgångspris på 214 900 kronor.

Subaru Impreza Sverige 2018-03

Bilen finns i två utföranden: Base och Active, där det förarassisterande sytemet EyeSight ingår redan i basutförandet tillsammans med saker som adaptiv farthållare och ett infotaimentsystem kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Nivån Active har dessutom 17-tumshjul, backkamera, LED-ljus med kurvfunktion och växelpaddlar med mera.

Nya Impreza…