Provkörning av Volvo XC60 T6 AWD Polestar Engineered

Sedan Volvo Cars köpte Polestar Performance AB sommaren 2015 genomgår den interna sportsektionen en grundlig förändring till att bli en mer eller mindre fristående biltillverkare. Nytillträdd vd är tysken Thomas Ingenlath som lämnade över sitt tidigare chefsdesignjobb hos Volvo till kollegan Robin Page.

Just satsningen på design och attityd – märket ska enligt uppgift bli en ”Tesla-dödare” – kommer vi märka påtagligt hos framtidens Polestarbilar. Men än så länge livnär sig Polestar på sin grundbult, att optimera standard-Volvobilar. Särskilt nya tjänstebilar förses ofta med motor- och drivlineuppdateringar. Temat är mest att likna vid att Volvo tjänar in på gungorna vad man förlorat på karusellen. Extra betalningsvillighet är länkat till prestigehöjningen som det lilla blåa emblemet på bakluckan signalerar till omgivningen.

Provkörning av Volvo XC60 T6 AWD Polestar Engineered

Kompressor och turbo höjer toppeffekten…