Hem Teknikens Värld Hamilton magisk i Singapore

Hamilton magisk i Singapore

Magiskt polevarv av Lewis Hamilton i Singapore…

En lättad Lewis Hamilton efter att ha gjort ett av sina bästa kvalvarv i karriären

Varvet runt Marina Bay Street Circuit ikväll som gav Lewis Hamilton pole position inför Singapores GP kommer garanterat bli ett sådant varv som det kommer pratas om länge på samma sätt som vissa Ayrton Sennas kvalvarv emellanåt lyfts fram. Detta var något av det bästa jag sett genom alla mina år som Formel 1-kommentator.

Kvalet började dock lite konstigt för Mercedes som inför den här helgen valt minst antal hypesoft-däck och därför tvingades köra igenom Q1 på ultrasoft och det var inte med många tiondelar tillgodo som Hamilton och Bottas tog sig vidare. Med detta ”hinder” undanröjt rullade det dock på bra och väl i Q3 plockade Lewis Hamilton fram allt han hade av körkunskap under sitt första försök…