Hem Teknikens Värld Finskt närmast startlinjen i Kinas Grand Prix

Finskt närmast startlinjen i Kinas Grand Prix

Valtteri Bottas i pole och dubbelt Mercedes i topp i Kina…

Valtteri Bottas tog sin 7 :e pole i karriären när han var snabbast i dagens kval inför Kinas GP

Det blev Valtteri Bottas som tog hand om pole position i Kina efter mycket inspirerad körning rakt igenom hela helgen så här långt. Bottas såg ut att ha ett klart övertag både på internt och på Ferrari genom kvalet men det blev till slut bara 23 tusendelars marginal mot Hamilton men fortsatt rätt många tiondelar ner till Ferrari efter de avslutande försöken i Q3. Framförallt Lewis Hamilton hittade mycket tid genom kvalet och jobbade sig till slut ikapp men inte riktigt hela vägen fram till pole.

De fem främsta i dagens kval valde att ta medium som startdäck då man är oroliga för däckslitaget på den här tuffa banan så ingen skillnad där. Det intressanta blir nu ifall Ferrari kan utnyttja…